COVID bider: Krakket tænder en anden coronavirus svøbe

zin 0

(HealthDay)-Tandlæger er boring ned på en anden bekymrende tendens i forbindelse med coronavirus: mere revnede tænder.

Ligesom søvnløse nætter og mave rystesyge, tænder slibning er en afslørende tegn på stress. Og den vane, som kan skade og bryde dine helikoptere- sender folk til dental kontorer i stigende antal midt i coronavirus pandemi.

“Jeg har været vidne til en masse brækkede tænder sidst-langt mere end jeg normalt ser,” sagde Dr. Todd Bertman, en tandlæge i New York City.

“Der er absolut en uptick i tilfælde,” aftalt Avina Paranjpe, en professor i endodontik ved University of Washington School of Dentistry.

Hvor meget af en uptick? “I betragtning af antallet af sager, vi har set på universitetet og i praksis, vil jeg sige om en 30% til 35% stigning i tilfælde,” Paranjpe sagde.

Efter sundhedsretningslinjer lukkede Bertman og hans kolleger deres anlæg mellem den 16. “Men vi fortsatte med at give tele-tandpleje,” sagde han. “Vi ville tage nødsituationer gennem Zoom. Selv på det tidspunkt var jeg begyndt at se mange tilfælde af knækkede tænder. Og da vi genåbnede, var der så mange problemer i forbindelse med knækkede tænder, at vi virkelig var nødt til at prioritere med fokus på at håndtere den slags nødsituationer i stedet for rengøring.”

Bertman og Paranjpe tilskrives tendensen til stigende stressniveauer under pandemien.

“Stress,” sagde Paranjpe, “er den vigtigste årsag til stigningen i procentdelen af krakkede tænder.” Folk har at gøre med skiftende jobkrav, økonomisk frygt, uopfyldte sociale behov eller overordnede medicinske bekymringer.

Og COVID-19 stress er sandsynligvis et udbredt problem, med den amerikanske Centers for Disease Control og forebyggelse advarsel om, at pandemi-induceret angst “kan være overvældende og forårsage stærke følelser hos voksne og børn.”

Den følelse kan have tandmæssige konsekvenser, siger Bertman. En masse af hans patienter, der nu kommer ind med brækkede tænder også rapportere hovedpine og kæbesmerter, bemærkede han. Dette tyder på en stigning i angst-drevet kæbe knyttede, tænder slibning, muskelkramper og muskel stress.

Kropsholdning kan ændre sig på grund af COVID bekymringer, og det kan påvirke tandsundhed, også, Bertman sagde.

“Som vi alle kamp for at finde eller sammensætte en interimistiske arbejdsstation derhjemme, er det sandsynligt, at mange af os ender i stole, der ikke er komfortable og sidder foran skriveborde, der ikke er konfigureret til god postural positionering,” Bertman sagde.

Den resulterende dårlige kropsholdning kan føre til smerter i kæben fælles og i musklerne, der styrer kæben bevægelse.

Tænder slibning er ikke ualmindeligt. “Og ikke antage, at du vil vide, om det er, hvad der sker,” advarede Paranjpe. Indtil det er diagnosticeret, “Jeg vil sige 50% af patienterne ved, at de maler deres tænder, og de andre 50% er uvidende.”

Paranjpe citeret nogle andre faktorer, der kan bidrage til stigningen i tand frakturer, herunder en modvilje mod at besøge tandlæger under pandemien og / eller tab af arbejdsbaseret forsikring til dækning af dental omkostninger.

Så hvad kan du gøre for at beskytte dit smil?

Meditation for at reducere udbredt stress kan være nyttigt, foreslog Bertman. “Det bringer dig ind i øjeblikket. Og det kan hjælpe dig med at fokusere mere på kropsholdning, hvilket er vigtigt at være opmærksom på. Alt, hvad du kan gøre – f.eks.

Nattevagter er en anden forebyggende strategi. “Normalt, hvis vi ved, at en patient er slibning eller knyttede deres tænder, ville de gøre dette om natten, så vi anbefaler en nattevagt,” sagde Paranjpe.

Men Bertman lød en advarsel: “Gør ikke ortodonti af dig selv.”

Han bemærkede nogle mennesker køber postordreindtryk for nattevagter. Hvis det ikke er en simpel sag , og kun en tandlæge vil vide, at – de kan have et problem. “Den forkerte pasform kan omarrangere bid, eller forårsage ubehag, smerte og løse tænder, så du skal ikke diagnosticere dig selv,” sagde han.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *