En ud af 10 ældre tandpatienter, der er uhensigtsmæssigt ordineret opioider

zin 0

En ny undersøgelse foretaget af forskere ved University of Illinois Chicago og University of Pittsburgh tyder på, at en betydelig andel af ældre patienter, der modtager opioider på tandbesøg også bruge psykofarmaka-en potentielt skadelig kombination. Deres resultater er offentliggjort i tidsskriftet Farmakoterapi.

Satser for polypharmacy, eller tager flere medikamenter, er høje blandt ældre voksne, der er mere tilbøjelige til at forvalte mere end én sundhedsproblem på et givet tidspunkt. Psykofarmaka, der virker på centralnervesystemet, såsom angst for angst eller antidepressiv medicin, er især farlige, hvis det tages med opioider, fordi de kan interagere med hinanden og har negative virkninger.

“Nogle af de mest om negative resultater af disse kombinationer omfatter overdosering på opioider eller faldende, hvilket kan nødvendiggøre et besøg på hospitalet, som i sig selv indebærer større risiko for ældre voksne,” sagde Gregory Calip, lektor i apotek systemer, resultater og politik på UIC College of Pharmacy og tilsvarende forfatter på papiret.

Forskerne kiggede på medicinsk, dental og apotek krav data fra 40,800 ældre voksne dental patienter, der besøgte en tandlæge mellem 2011 og 2015 og blev ordineret opioider. Dataene kom fra IBM Watson MarketScan databaser.

Gennemsnitsalderen for de patienter, der indgik i undersøgelsen, var 69 år gammel, og 45 % var kvinder. Af disse patienter, 10% tog medicin, der er forbundet med øget risiko for skade med opioid recepter.

Der var i alt 947 indlæggelser eller skadestue besøg blandt disse patienter.

Forskerne fandt, at blandt patienter ordineret opioider af deres tandlæge, 1 ud af 10 var allerede ved at tage en receptpligtig medicin, der ikke bør ordineres med opioider.

De fandt også, at patienter uhensigtsmæssigt ordineret en opioid medicin kombination af deres tandlæge var 23% større sandsynlighed for at blive indlagt eller besøge en skadestue i de 30 dage efter dental besøg, hvor de blev ordineret et opioid, sammenlignet med dental patienter, der ikke blev ordineret en opioid medicin.

“Tandlæger er blandt de øverste ordinerende læger af opioider,” sagde Katie Suda, professor i medicin ved University of Pittsburgh School of Medicine og hovedinvestigator af undersøgelsen. “Det ser ud til, at den øgede messaging om begrænsning opioid recepter har primært været rettet mod medicinske læger og ikke skræddersyet til andre specialiserede udbydere, herunder tandlæger. Dette kan have alvorlige konsekvenser. Som vi så i vores undersøgelse, opioid interaktioner med andre medikamenter var sandsynligvis ansvarlig for den betydelige stigning i skadestue besøg og indlæggelser.”

“Selv om procentdelen af opioider ordineret af tandlæger er faldet i de sidste 20 år, tandlæger skal fortsætte interprofessional samarbejde med primære sundhedstjeneste læger, farmaceuter, og andre leverandører af sundhedsydelser til at løse ødelæggende og forebygges lægemiddelinteraktioner påvirker sårbare patienter, der ser til dem for sikker og medfølende pleje,” sagde Dr. Susan Rowan, executive dekan associeret og associeret dekan for kliniske anliggender på UIC College of Dentistry.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *