Microrobots bruges til at bygge bro mellem rotte nerve celle netværk

Et team af forskere tilknyttet flere institutioner i Sydkorea har skabt mikrorobotter, der er i stand til at tjene som bro bygherrer mellem rotte nerve celle netværk. I deres papir offentliggjort i tidsskriftet Science Advances, gruppen beskriver, hvordan deres mikrorobotter blev bygget, og hvor godt de tjente som en bro bygherre mellem neurale netværk.

Forskere har taget mange tilgange til undersøgelse af hjernen. En måde er at forsøge at vokse en hjerne fra nerveceller. Tidligere arbejde har vist, at det er muligt at dyrke et netværk af neurale celler på en glasplade Et sådant netværk er naturligvis 2-D. I denne nye indsats, forskerne har taget et skridt i retning af oprettelsen af en 3-D neurale netværk ved at udtænke en måde at forbinde 2-D neurale netværk ved hjælp af mikrorobotter.

Arbejdet bestod i at skabe rektangulære mikrorobotter (300 mikrometer lange og 95 mikrometer bred) ud af en polymer belagt med nikkel og titanium. Bevægelsen af mikrorobot blev kontrolleret ved at anvende eksterne magnetfelter. For at gøre brug af sådanne robotter, forskerne først voksede to separate neurale netværk på en plade af glas kun 300 mikrometer fra hinanden. Dernæst voksede de en anden neurale netværk på overfladen af mikrorobot. Når alle netværk blev dyrket og på plads, forskerne anvendt et magnetfelt til robotten til at skubbe den på plads mellem de to andre neurale netværk. Et andet magnetfelt blev brugt til at finjustere placeringen af mikrorobot i forhold til de to netværk. Og så ventede og så forskerne bare, mens begivenhederne udspillede sig. De fandt, at ikke kun nerveceller vokse fra begge ender af mikrorobot mod de andre neurale netværk, men de andre netværk begyndte at nå ud til netværket på mikrorobot. Over tid, en bro dannet mellem de to oprindelige neurale netværk. Forskerne fandt, at når de anvendte en lille afgift på en af de oprindelige netværk, det blev gennemført over broen til det andet netværk, der beviser, at det fungerede efter hensigten.

Forskerne tyder på, at det er muligt at bygge neuronal broer som en del af et forsøg på at forbinde eksisterende neuronal netværk, og også bemærke, at det kunne føre til brug i reparation nerver i tilskadekomne patienter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *